Szolgáltatásaink

A mozgás öröme

Mind kardió, mind erőgépek tekintetében a legjobb minőségű, Amerikából érkezett Body Solid gépek várják vendégeinket.

Személyi edzéssel kapcsolatban 2 típust különböztetünk meg:

  1. Amikor egyszerre maximum 3 fő vesz részt egy időpontban  személyi edzésen
  2.  Amikor a vendég szeretné, ha csak ő lenne a foglalkozáson, azaz egy időpontban maximum 1 fő vesz részt személyi edzésen

Mindkét lehetőség rendelkézsre áll, az ide kapcsolódó árak az árlista legalsó pontjaiban találhatóak!
További információ: 06 54 480 903 Areka Wellness recepció

Kényeztető feltöltődés

A só segítségével való gyógyítást már a középkorban is felismerték a papok és ezt az ismeretet alkalmazva sóbarlangokban gyógyították betegeiket. Európában a sóterápia a 19. században vált népszerűvé, de a tudományos kutatásokat a só jótékony hatásával kapcsolatban csak 1968-ban kezdték el. Elsődleges eredményként megállapították, hogy a sóterápia kiválóan alkalmazható légzőszervi megbetegedések kezelésére és megelőzésére, például: asztmásoknak, légúti gyulladásos betegségek esetén, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreg-gyulladás és orrmelléküreg-gyulladás esetén is.

 

Mindemellett alkalmazható még középfülgyulladás, hangszálgyulladás esetén. Továbbá ajánlott dohányosoknak, nagyvárosban élőknek, sportolóknak, stresszes életet élőknek, ekcémában vagy pikkelysömörben szenvedőknek és persze mindenkinek, aki szabadon szeretne lélegezni.

A masszázs közvetlen és közvetett pozitív hatással is bír, fokozza a szövetekben a nyirok- és vénás visszaáramlást, ezáltal felgyorsítja a salakanyagok kiürülését a szervezetből, melynek eredményként javul a szövetek, izmok vérellátása a problémás, nem teljesen megfelelően működő testrészekben. Az egész szervezetre jótékony hatással van, rendszeres kezelés esetén megszűnhetnek krónikus ízületi és belgyógyászati problémák, de az általános közérzetet is jobbá teszi.

A szaunázás hagyománya kétezer éves múltra tekint vissza. Már a finnek is felismerték az egészségre gyakorolt számos jótékony hatását és a mindennapjaikba beépítve, akár az angolok a délutáni teát, a kikapcsolódás, pihenés eszközeként alkalmazzák. Hazánkban is egyre elterjedtebb ez a kikapcsolódási forma. A finn szauna növeli a test ellenálló képességét, elősegíti a méregtelenítést, ezáltal a bőr kitisztul és bársonyos tapintást kölcsönöz. Elősegíti a mélyebb, intenzívebb alvást és pozitív hatást gyakorol a szív és érrendszer működésére. Az infraszauna is számos előnnyel rendelkezik. Meggyorsítja a méregtelenítést és javítja az ellenálló képességet.  Fájdalomcsillapító hatása miatt is igen kedvelt. Ajánlott sportban izomsérülés esetén illetve izommerevség és izomgörcsök okozta fájdalom mérsékléseként is. A narancsbőr elleni küzdelem egyik fontos eszköze.
A finnek közkedvelt szólása: „Engedd, hogy a szauna elfeledtesse veled mindennapi gondjaidat!

Napbarnított hatás egész évben.